-Hvem er Drammen bueskyttere

Om klubben

Drammen Bueskyttere er en bueskytterklubb som holder til i Drammensregionen. Vi er tilknyttet Norges Bueskytterforbund og driver rett og slett med bueskyting i form av organisert idrett.

Hva er bueskyting?

Bueskyting er en helårsidrett med  konkurranseaktiviteter over hele landet. Det er forskjellige klasser man stiller i ut i fra hva slags bue man skyter med. Det er også flere grener slik som skive, felt og 3D. De to sistnevnte foregår som oftest ute i skogen.

Norges bueskytterforbund har egne nettsider hvor du finner aktuell informasjon og oppdatert regelverk, terminliste med oversikt over konkurranse og organisasjonen.

Hva kreves for å bli medlem?

Du må være over 10 år, ha LYST til å skyte. Det er stort sett det. Du trenger ikke ha egen bue til å begynne med. Du kan låne utstyr av klubben inntil du har skaffet ditt eget (maks 3 mnd).

Du må gjerne komme å besøke oss, for å se hvordan vi har det, men send gjerne en epost og spør om vi har anledning til å ta deg imot, bueskyttere@gmail.com. Du kan begynne hos oss når du har vært gjennom introduksjonskurs og har meldt deg inn i klubben. Medlemsskapet gjelder fra dato når kontingenten er betalt.

Kontingent og priser:

Grunnkontingent pr år er kr 350,-.

Senior (over 18) kr 1850 pr år (grunnkontingent inngår i denne)
Junior (under 18) kr 1150 pr år (grunnkontingent inngår i denne)
Familiemedlemksap: 1 senior + 1 junior kr 2350 pr år (+ 500 kr pr ekstra junior)

Gjesteskyting:

Skyttere med aktivt medlemskap hos andre klubber tilknyttet Norges Bueskytterforbund kan komme på gjesteskyting hos oss. Det koster kroner 100 pr gang i hall og på utebanen vår med skiveskyting. Gjesteskyttere i 3D banen må gjøre en avtale via bueskyttere@gmail.com om å benytte løypa av hensyn til grunneiere som benytter området til husdyrhold.

For deg som ønsker å prøve vår 3D bane koster hver runde kroner 100,-.

Klubbens kontonummer er 0532 15 19727

Trening:

Klubben trener inne fra oktober til mai i Galterudhallen.

Treningstider i Galterudhallen – oktober-mai:

  • Tirsdag 18.30-20.30
  • Onsdag 18.30-20.30
  • (Lørdag 10.00-13.00 (etter avtale med trener))

Fra mai til oktober har vi utendørstrening på Vallersbanen på Konnerud, og i 3Dløypa i Skoger.

Det er trening tirsdag 18.00-21.00 og torsdag kl 18.00-20.00, i sommersesongen (mai-september). Dette vil det gis informasjon om på klubbens facebooksider (for medlemmer)

Det blir oppstart for nye medlemmer når du har gjennomført introduksjonskurs og betalt grunnkontingenten på kr 350,-.

Klubbens baner er kun for betalende medlemmer. All bruk utenom dette vil bli ansett som hærverk og bli politianmeldt.

Er det noe som kreves av meg?

På lik måte som at vi stiller opp for deg, så må du stille opp for oss. Dette gjelder hjelp til å ordne banene våre (dugnad), varetelling i november og sommerstevne (konkurranse) i juni.

Utstyr:

Hva slags utstyr trenger jeg? Det er så mye å velge mellom!
Ikke kjøp utstyr før du vet hva du skal ha. Det lærer du etter noen ganger på trening og det første buekjøpet skal gi deg en god følelse slik at du har lyst til å fortsette med bueskyting.

Noen tips finner du her. Resten vil du bli fortalt etter hvert som du lærer ting, snakk med en av våre instruktører når du har bestemt deg for å kjøpe utstyr.

Kontakt:

Vår epost adresse er bueskyttere@gmail.com
Og du kan følge oss på facebook: https://www.facebook.com/drammenbue og instagram: drammenbueskyttere