Knut tok bronse i NM skive

Det ble en hardt tilkjempet tredjeplass under norgesmesterskapet i bueskyting i Førde. Med totalt 513 av 600 oppnåelige poeng, lå Knut Nergaard på tredje plass etter kvalifikasjonsrunden, lørdag.

Nergaard skyter langbue for Drammen Bueskyttere. Han har lenge forberedt seg på å komme så langt som mulig og hadde mål om å skyte over 500 poeng i innledende runder.

Lang dag med finaler

Søndag hadde han walkover og deltok ikke i 16-delsfinalen. I åttendedelsfinalen skjøt han mot Terje Strømmen fra Hardanger Bogeskyttarklubb og vant 6–2 med 96 poeng.

I kvartfinalen hadde han 76 poeng. Her var vant han overlegent settene 6–0.

I semifinalen skjøt han 100 poeng, beste personlige notering, Dessverre var det konkurrenten Johnny Bergestuen fra Klepp Bueskyttere som vant over Nergaard 1–7 med poengsummen 105.

Sikret tredjeplassen

Med 107 poeng og to av tre overlegne settpoeng til Bergestuen, måtte Nergaard se seg tapt for gull, og endte opp finaleskyting med Arne Kjærland, også fra Klepp Bueskyttere.

Her vant han overlegent alle settene 6–0 med 72 poeng.

Johnny Bergestuen, Klepp Bueskyttere ble norgesmester foran Ove Erdal, Hardanger Bogeskyttarklubb og Knut Nergaard, Drammen Bueskyttere på tredjeplass.

348 bueskyttere fra hele landet, var samlet til innendørs norgesmesterskap i skive i Førde 5–7 april. Drammen Bueskyttere stilte med totalt seks deltakere. Det var 25 deltakere i langbueklassen.